Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast
Aanmelden Nieuwsbrief

Prive Gids Istanbul - Turks home | sitemap | contact   

Nederlandstalige Gids in Istanbul!

Met een "Nederlandstalige gids", haal je veel meer uit je bezoek aan Istanbul. Ontdek samen met onze gids deze wereldstad en geniet van het ander Istanbul ! Ervaar een fantastische Istanbulbeleving samen met Prive Gids Istanbul !
Blogs (2)
DEC
 22
 2014
Mijn eerste maand in Istanbul....
 1 reactie(s)  328 keer gelezen

Door Suzan Karatas, op 20-12-2014

Mijn eerste maand in Cihangir.. of is het toch Parijs?

Daar was ik dan.. Een maand geleden, rond een uur of 21.00 arriveerde ik in mijn eentje in Istanbul. Voor 3 maanden is dit de stad waar ik woon en werkervaring zal opdoen. Inmiddels twee appartementen verder kan ik zeggen dat ik eindelijk mijn plekje heb gevonden. Vanuit mijn slaapkamerraam heb ik een mooi uitzicht over de stad. Ik zie de Galatatoren, de Aya Sofia, de Blauwe Moskee, het Topkapi paleis en de prachtige Gouden Hoorn. Dit kan maar één ding betekenen: ik woon in Cihangir, de hipste wijk van Istanbul met uitzicht op het water. Door de vele leuke kleine koffietentjes, vintage ateliers en restaurants, voelt het soms alsof ik door Parijs wandel. 

Eén van mijn favoriete plekken is Kahve 6. Dit cafeetje zit in een zijstraat van de bekende AkarsuYokusu. Ik kom hier graag voor een ontbijtje, een kop koffie met chocoladecake of een verse muntthee met limoen. De beste pizzeria van Istanbul zit ook in Cihangir, namelijk Miss Pizza. Hier waan je jezelf door het decor, inclusief geblokte tafelkleedjes, voor een avond in Italië. Aanrader: Pizza Honey met ricotta, mozarella, honing en pijnboompitjesJ. Voor een wijntje of biertje ga ik meestal naar de Istiklal Caddesi. Vanaf het Cihangir pleintje aan het einde van mijn straat, loop ik door Çukurcumaen sta binnen een kwartier op de drukke winkelstraat van Istanbul. Op de Istiklal Caddesi is het elk moment van de dag druk, maar vooral in de avonden is het ellebogenwerk om door de menigte vooruit te komen. Deels omdat de winkels tot een uurtje of 22.00 geopend zijn, en sommigen zelfs tot 00.00 uur, maar ook omdat er in de zijstraten van de Istiklal zoals in de wijken Pera en Tunel heel wat leuke bars en clubs te vinden zijn. ZeIf doe ik graag een drankje in Kucuk Beyoglu (klein Beyoglu), een zijstraat met genoeg bars en een terras dat vrijwel altijd tsjokvol zit en dus erg gezellig is. 

Mijn eigen wijk begin ik zo langzamerhand wel te kennen, maar ik heb nog veel te ontdekken in deze overweldigende stad!

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Heel mooi geschreven Suus, net alsof Ik door de straatjes van Istanbul wandel. Tijdens het lezen van jou stukje tekst krijg ik nog meer kriebels om naar Istanbul te gaan. Ik wens je nog heel veel plezier met het ontdekken van Istanbul!! Liefs
Den / 26-12-2014 om 18:24


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Alle rechten voorbehouden 2016 | Home | Adverteren�| Disclaimer

TURSAB Nr : 8259
LA SEMiRA Turizm Seyahat Acentasi

Licenced Travel Agency