Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast
Aanmelden Nieuwsbrief

Prive Gids Istanbul - Turks home | sitemap | contact   

Nederlandstalige Gids in Istanbul!

Met een "Nederlandstalige gids", haal je veel meer uit je bezoek aan Istanbul. Ontdek samen met onze gids deze wereldstad en geniet van het ander Istanbul ! Ervaar een fantastische Istanbulbeleving samen met Prive Gids Istanbul !
Fietstour 2 : Gouden Hoorn

Fietstour 2 : Gouden Hoorn op de fiets met Nederlandstalige gids

 

WE ZIEN BIJ DEZE TOUR:

De Kruidenbazaar en Eminonu Moskee

Galatabrug en uitzicht over de Bosphorus en Beyoglu

Galatatoren

Bulgaarse ijzeren kerk

Griekse (rode) School

Feshane, de oude hoeden fabriek van de Osmaanse periode

Volkwijk Eyup / openluchtmuseum met o.a. Eyup Moskee, graftombes, medresses, de oude Osmaanse gaarkeuken

de verlaten oude Griekse wijk Fener

de verlaten oude  Joodse wijk Balat

Het Griekse Ortodoxe Patriarchaat / kerk

en ontdekken het straatleven en veel meer....

 

Ontdek Istanbul op een originele en unieke manier al fietsent langs de oevers van de Gouden Hoorn en door de oudste buurten van de stad.

We vertrekken vanaf het oude centrum in Sultanahmet bij onze fietswinkel op maar 2 minuten lopen naar de Hagia Sophia, en vervolgen langs het bruisende stadsdeel Eminonu met zicht op de Galata toren en brug, de Nieuwe Moskee en de kruidenbazaar. Eenmaal aan het water van de Gouden Hoorn fietsen we door de nieuw aangelegde parken en fietspaden, een route met fantastisch zicht op de wijken van het oude Byzantium en Constantinopel. We zien de imposante Griekse school, de uitzonderlijke Bulgaarse ijzeren kerk, de spectaculaire Byzantijnse omwalling en de zgn. Feshane de oude feshoed fabriek van de Osmaanse periode, met haar boeiende geschiedenis.

Eenmaal in het pelgrimsoord Eyup, een leuke Turkse volkwijk, genieten we samen met vrome moslims van een heerlijk ijsje of salep drankje tussen het groen en de oude Osmaanse monumenten. Liefhebbers kunnen de mooie moskee en graftombe van Eyup Sultan bezoeken alvorens we de buurt verder verkennen. Nadien ontdekken we de kleurrijke oude verlaten Joodse en Griekse buurten Balat en Fener die dankzij prive investeringen en internationale steun langzaam hun oude glorie herwinnen. Het Grieks Orthodokse Patriarchaat is zeker een bezoek waard voor we terug arriveren.

Deze fietstocht duurt 3 uur en laat u proeven en genieten van het historische en hedendaagse Istanbul op de fiets!

 

Alternatieve versie: inclusief terugtocht per boot over de Gouden Hoorn (alleen met prive groepen vanaf bepaald aantal deelnemers)

 

Alle rechten voorbehouden 2016 | Home | Adverteren�| Disclaimer

TURSAB Nr : 8259
LA SEMiRA Turizm Seyahat Acentasi

Licenced Travel Agency