Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast
Aanmelden Nieuwsbrief

Prive Gids Istanbul - Turks home | sitemap | contact   

Nederlandstalige Gids in Istanbul!

Met een "Nederlandstalige gids", haal je veel meer uit je bezoek aan Istanbul. Ontdek samen met onze gids deze wereldstad en geniet van het ander Istanbul ! Ervaar een fantastische Istanbulbeleving samen met Prive Gids Istanbul !
Nieuws (6)
JUN
 05
 2013
Mijn mening over het demonstreren in Istanbul
 2 reactie(s)  658 keer gelezen

Vandaag had ik een reportage met eenvandaag in Istanbul, de stad waar ik al jaren woon, en het al jaren erg naar mijn zin heb.
De laatste dagen zijn er dus demonstraties en achteraf ook af een toe rellen ontstaan. Het gaat meer over het protest tegen onze premier Erdogan, en over de druk die mensen al een langere tijd voelen, dat zijn vooral niet zijn stemmers (AKP) en seculiere mensen. Zelf heb ik niet op hem gestemt (op geen enkele partij) maar was jaren lang best wel positief over hem en wat hij allemaal gedaan heeft voor de ontwikkelingen en economie van Turkije en zijn bevolking.
De laatste tijd vindt ik dat onze premier helaas "te ver" gegaan is, vooral met praten zonder te denken of die woorden sommige mensen gaat irriteren of niet. Hij heeft zelfs laten merken van, maakt niet uit dat jullie demonstreren (apulcular) ik ga toch doen wat ik van plan ben. Dat is natuurlijk onjuist, en dat heeft een heleboel onrustige mensen kwaat gemaakt. En vrijdag viel dus  helaas, de laatste druppel in de emmer in Taksim, bij Gezi Park. Ik ben blij dat de bevolking zijn kracht heeft laten zien, op deze manier hebben ze ook gemerkt dat ze een kracht kunnen zijn en een duidelijke stem hebben. Daar zitten natuurlijk ook stemmers tussen die op hem gestemt hebben, ook dames met hoofddoeken bijvoorbeeld en ook mensen die alchohol drinken of niet drinken, maar wel op Ak Partij gestemt hebben.
Ik hoop dat onze premier hier wat over gaat leren. Hij is uiteraard de premier van de 76 miljoen inwoners, dat zegt hij zelf ook. En dat hij van al zijn burgers houd. Ik geloof daar ook wel in. Maar laat dat aub zo gauw mogelijk horen en laat je land tot rust komen. De mensen die demonstreren die wachten hierop. Dus willen horen dat je je excuses aanbied, en een stapje terug neemt. 
Veel zal er zeker niet veranderen, maar ik geloof dat we als Turkije hier sterker uit gaan komen.
Voor een betere Turkije .... 
Semra
KLIK OM HET TE BEKIJKEN :
Vanaf minuut 18.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1349195
Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Hallo Semra,


We hebben je interview gezien indrukwekkend en mooi gesproken door jou, ik snap jou standpunt wel ook al volgen wij dit op afstand. Ik hoop dat snel weer rustig wordt in het mooie Istanbul wij zijn nog zeker van plan om weer een keer terug te komen.


Veel liefs, Jan en Marga Brink (Eismann)
Jan en Marga Brink / 05-06-2013 23:48
Semra, even in haast, wat leuk om je bij onze nieuwsuitzending "Twee vandaag" zo uitgebreid in beeld te zien en uiteraard te horen. Je deed het prima, maar daar verbazen we ons uiteraard niet over. Nogmaals, goed je in volle glorie weer te zien, bracht alle fijne en plezierige herinneringen van ons bezoek aan Istanbul weer boven. Hartelijke groeten, H. & H.
Hans Poortvliet / 05-06-2013 20:02


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Alle rechten voorbehouden 2016 | Home | Adverteren�| Disclaimer

TURSAB Nr : 8259
LA SEMiRA Turizm Seyahat Acentasi

Licenced Travel Agency