Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast
Aanmelden Nieuwsbrief

Prive Gids Istanbul - Turks home | sitemap | contact   

Nederlandstalige Gids in Istanbul!

Met een "Nederlandstalige gids", haal je veel meer uit je bezoek aan Istanbul. Ontdek samen met onze gids deze wereldstad en geniet van het ander Istanbul ! Ervaar een fantastische Istanbulbeleving samen met Prive Gids Istanbul !
Top 10 van Istanbul

 

Geplaatst op 15 maart 2012 door Marc Guillet
Geniet van Istanbul
www.genietvanistanbul.nl


Eerlijk gezegd is een top 10 van Istanbul voor mij zeer moeilijk te bepalen. Ik had liever mijn top 50 geschreven!
Natuurlijk blijven heel wat van mijn favoriete plekjes buiten deze lijst.
  1. Boottocht over de Bosphorus: mooiste is varen tussen Kadikoy Eminonu. Dat is precies de plek waar je uitzicht heb op het Topkapi Paleis, Hagia Sophia, Blauwe Moskee en je ziet tegelijkertijd de Maiden Tower, de Bosporus hangbrug, de Gouden Hoorn en de Galata Toren.
  2. Over de Bosporus hangbrug rijden en kijken naar de Bosporus en zijn beide kusten, de Europese en Aziatische oevers.
  3. Hagia Sophia, waar twee godsdiensten elkaar onmoeten in een 1500 jaar oude kerk/moskee.
  4. Wandelen door de oude Mese Straat, beginnen naast de Basilica cisterne bij de Million zuil, lopen richting Beyazit langs graftombes, moskeeen, medreses, zuil van Constantijn, een bezoek aan de Grote Bazaar, de ruim 500 jaar oude Kapalicarsi, en de boekenbazaar Sahaflar.
  5. Het Osmaanse Topkapi Paleis met zijn Harem, en vooral de vierde tuin met zijn Mermer Havuz en Bagdat Paviljoen. Gulhane Park, ooit de tuin van het Topkapi Paleis waar de Sultans en de vrouwen en kinderen van de Sultans wandelden. Thee drinken aan het eind van de park, met fantastisch uitzicht op de Bosporus en het Aziatisch gedeelte.
  6. Ontbijten in Kanlica Cinaralti  de wijk in het Aziatich gedeelte die beroemd is om zijn yoghurt daarna met een kleine motorboot (tekne) varen naar de overkant (Europa) naar de kust van Emirgan (5 minuten) en daar een wandeling maken langs de Europese kust richting Istinye. Bezoek aan het Sabanci Museum en Pembe Kosk (rose kiosk) in de park Emirgan, de tuin is schitterend in het voorjaar wanneer alle tulpen bloeien.
  7. Rustempasa Moskee met de mooiste tegels van de Osmaanse periode
  8. Vis eten aan het eind van de Karakoy Balikpazari aan het water van de Gouden Hoorn met uitzicht op de Galata Brug, Eminonu en Suleymaniye Moskee. Vis is heerlijk vers, simpel en niet duur. Vis van de Bosporus, de Palamut (bonito) is een echte aanrader.
  9. Bezoek de wijk Sultanahmet: de Blauwe Moskee, graftombe van sultan Ahmet die de moskee liet bouwen, de Arasta Bazaar, en het Mozaiek Museum, een gedeelte van het Bijzantijns Paleis. 
  10. Chora Museum met zijn bijzonder mooie mozaieken en frescos van Jezus en zijn leven. Granaatappelsap drinken in de tuin onder de bomen, bezoek aan de oude Turkse straten in de omgeving.

 

Semra Ozbek Akgol
Nederlandstalige Gids & Reisadviseur in Istanbul
Istanbul Specialist

Alle rechten voorbehouden 2016 | Home | Adverteren�| Disclaimer

TURSAB Nr : 8259
LA SEMiRA Turizm Seyahat Acentasi

Licenced Travel Agency